снимка: БулфотоПродължава модернизацията на железопътния транспорт. Новостите са следите: Нови 15

...
снимка: БулфотоПродължава модернизацията на железопътния транспорт. Новостите са следите: Нови 15
Коментари Харесай

Нови 15 локомотива ще обслужват основните и най-натоварени направления на страната

снимка: Булфото

Продължава модернизацията на железопътния превоз. Новостите са следите: 

Нови 15 локомотива, които ще обслужват главните и най-натоварени посоки на страната, влизат в системата на железниците доникъде на 2021 година Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на откриването на жп гара Подуяне, стартирането в употреба на два нови локомотива " Сименс Смартрон " и показване на новата тежка машинизация за поддръжка и ремонт на стоманения път.

" Днес означаваме три събития, които са неразривно свързани под мотото " обновяване на железницата ". Тук виждаме резултатите от дълъг развой на промени, който минава през погасяване на големите задължения на БДЖ и продължава с колосални вложения в железницата през идващите няколко години ", съобщи министър Росен Желязков.

БДЖ подписаха в допълнение съглашение с изпълнителя за още 5 локомотива, които ще бъдат доставени до юни 2021 година, първите нови локомотиви, закупени от 1986 година насам. 

В бюджета за идната година е заложено нарастване с 200 млн. лв. за финансови прехвърляния и дотации, от които близо 115 млн. лв. са за преносим състав.

По думите на министър Желязков за пръв път страната ще има опция да кандидатства за европейско финансиране за закупуването на тягов състав. 

" В рамките на Механизма за резистентност и възобновяване се плануват над 750 млн. лв. за жп инфраструктура и 250 млн. лв. за нови влакове ", изясни още министърът.

По отношение на обновеното приемно здание на жп гара Подуяне, министърът уточни, че планът е отличен образец за ефикасното ръководство на пространствата и ревитализация на градските региони, в интерес на жителите и пасажерите на железницата. Само за 2019 година през жп гара Подуяне са минали 147 000 пасажери.

В рамките на днешното събитие бяха показани и два нови високотехнологични влекача, благосъстоятелност на НКЖИ, с които ще се обезпечи по-бърза и ефикасна поддръжка на стоманения път в страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР